nl/en
BOOK NOW

Folon. A journey in Brussels

 Folon. A Journey in Brussels

Van februari tot september biedt Brussel, in samenwerking met de Fondation Folon, een blik op de diverse talenten van Jean-Michel Folon.

Tentoonstelling: “Folon: A Journey in Brussels.”

Terwijl Brussel ontwaakt tot de betovering van de lente, pulseert haar artistieke ziel met een ongeëvenaarde vurigheid. In deze stad, bruisend van culturele schatten, wacht het betoverende rijk van Folon op ontdekking.

Verscholen in de weelderige omgeving van La Hulpe, slechts een steenworp afstand van het bruisende stadscentrum, nodigt de Fondation Folon de nieuwsgierigen uit om te duiken in de grillige wereld van de gevierde Brusselse kunstenaar Jean-Michel Folon.

Deze lente regisseert de Fondation Folon, samen met drie van Brussel’s meest gewaardeerde musea, een opwindende reeks evenementen. Van praktische workshops en verhelderende rondleidingen tot buitengewone tentoonstellingen verspreid over de stad, zowel liefhebbers als nieuwkomers zullen hun muze vinden binnen het levendige universum van Folon.

Het Magritte Museum, met zijn voortreffelijke tentoonstelling, verkent de intrigerende symfonie tussen de kunstwerken, taalnuances en unieke essenties van Magritte en Folon, en licht Folons cruciale openbaring toe bij het ontdekken van Magrittes werk in zijn jeugd. “Inderdaad, in schilderkunst zijn er geen grenzen. Men kan zelfs mysteries creëren,” mijmerde Folon.

Het gerenommeerde Maison Autrique, een architectonisch wonder ontworpen door Horta dat zowel grandeur als warmte uitstraalt, biedt een intieme blik op Folons verkenningen over diverse artistieke technieken en zijn onophoudelijke passie voor verzamelen.

Verder duikt een tentoonstelling samengesteld door het Museo Civico Garda en Associazione Archivio Storico Olivetti, in samenwerking met de Fondation Folon en het Design Museum Brussel, in Folons verbindingen met het legendarische bedrijf Olivetti, en presenteert een boeiende blik op de evolutie van reclameontwerp tijdens een tijdperk van gedurfde innovatie.

“Folon: A Journey in Brussels.” deze lente is veel meer dan een tentoonstelling; het is een grootse uitnodiging tot een tijdperk, die u aanspoort om op een avontuur van creativiteit en verwondering te gaan. Terwijl de stad bloeit en baadt in zonlicht, waarom niet dwalen in de boeiende wereld van Folon en uw verbeelding laten vliegen?

Voor een rendez-vous met inspiratie, bezoek de Fondation Folon: Fondation Folon.

Image – Fondation FolonLanguage