nl/en
BOOK NOW

The Scott Hotel

The Scott Hotel

Logeer je enkele dagen in Brussel en ben je op zoek naar suggesties? Hier zijn alvast enkele ideeën om je verblijf in The Scott Hotel en in Brussel helemaal geslaagd te maken!

Art

Brussel heeft een zeer levendige kunstscène: in de nieuwe musea komen alle kunstvormen aan bod. In de buurt van het hotel zijn allerhande interessante locaties te ontdekken zoals La Patinoire Royale, het Horta Museum, Bozar en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten met de beroemde Magritte-collectie. Wat verderop zijn het MIMA MIMA  of WIELS beslist de moeite waard!

Restaurants / bars

Wie in The Scott Hotel logeert, hoeft alvast geen honger of dorst te lijden. Op het Kasteleinsplein, op wandelafstand, is er een ruime keuze aan restaurants en bars. Je zou bijvoorbeeld een tafeltje kunnen boeken bij Fico, een kleine osteria met heerlijke Siciliaanse gerechten, of de Koreaanse keuken ontdekken bij Maru. Wijnliefhebbers kunnen er terecht in uitstekende winebars zoals Tarzan en Jane.
Ga ook eens op verkenning in de omgeving van het levendige en jeugdige Flageyplein met zijn iconische bar Belga en, vlakbij, Le Variétés, een klassieke rotisserie in een prachtig decor met karakteristiek zebrahout.

Shopping

Het Kasteleinsplein is bekend om zijn kleine, onafhankelijke winkeltjes met het allernieuwste aanbod van mode en decoratieobjecten, naast gerenommeerde delicatessenzaken! Onze favorieten? Homepage, met een selectie design om u tegen te zeggen, Nicolas Koulepis, die teruggrijpt naar zijn Griekse roots voor verfijnd en meesterlijk gebak, of Peinture Fraiche, een boekenwinkel waar vooral kunst- en architectuurliefhebbers soms diep in de buidel tasten …

En tot slot is er natuurlijk, op een boogscheut van het hotel, de aantrekkelijke bovenstad met zijn knappe winkelstraten: de Louizalaan, de Gulden-Vlieslaan en de Waterloolaan: de ideale mix voor een dagje shoppen tussen de grote merken en luxewinkels. Je komt ogen tekort!

Wandelen

Op zoek naar een zeldzame parel? Dan moet je richting Marollen wandelen. Deze authentieke volkse wijk is beslist een omweg waard. Op het programma: vlooienmarkten, bruine kroegen en straatkunst! Mis de rommelmarkt op het Vossenplein niet: elke dag stallen handelaars er hun curiosa uit van zonsopgang tot 14.00 uur op weekdagen en tot 15.00 uur in het weekend. Je kunt er de gekste spullen op de kop te tikken, en de sfeer is uniek. In de aangrenzende Blaes- en Hoogstraat rijgen de vintage- en antiekwinkels zich aaneen. Nog wat verderop zijn de grote klassiekers te bewonderen zoals de Zavel, de Grote Markt en Manneken Pis.

Een interessant alternatief: wandel richting Kasteleinsplein en loop verder door. Zo ontdek je talloze winkels en musea (Horta) en passeer je de mooiste kunstgalerijen die Brussel te bieden heeft (Van Eyckstraat). Uiteindelijk kom je op het Flageyplein uit, waar de marktkramers in het weekend rond het middaguur een heuse foodmarket tevoorschijn toveren!

unnamed

MIMA Museum

Wiels-Bloc1

Wiels

Patisserie Nikolas Koulepis, rue du Page 85, Ixelles

Nicolas Koulepis
© Elio Germani 2018

dimanche-quartier-marolles-marche-puces

Le Marché aux Puces
© Visit Brussels

author avatar
polariscs


Language